Skip to main content
BTP-23
08.11.2023.
Počeo pregled prijava na Javni poziv BTP-23

Podneseno 1.579 prijava – zatražena sredstva od oko 24 miliona evra

Fondacija za održivi razvoj „Progressus“ počela je s formalno-pravnim pregledom prijava koje su podnesene na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima za nabavku mehanizacije, opreme i alata BTP-23. Fondacija poziva sve poljoprivrednike koji su se prijavili na Javni poziv, te savjetodavce, profesionalne agencije za pisanje prijava, te pojedince koji su pomagali poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima da se prijave na Pogram podrške Vlade Mađarske da u sljedećem periodu obrate pažnju i odgovore na zahtjeve Fondacije za dopune i ispravke podnesenih prijava s ciljem da se proces provjere ispunjenosti formalno-pravnih uslova, te stručnog ocjenjivanja prijava završi što uspješnije i u što kraćem roku.
Sve prijave koje su u originalnom obliku ili nakon uspješnih i pravovremenih dopuna i ispravki zadovoljile formalne, proceduralne i pravne uslove Javnog poziva biće proslijeđene na stručno ocjenjivanje, u okviru kojeg će nezavisna komisija razmatrati ispunjenost sadržajnih uslova Javnog poziva. Fondacija će nakon stručnog ocjenjivanja proslijediti rang listu uspješno podnesenih prijava CED-u - organizaciji Vlade Mađarske, koja će odlučiti o konačnoj listi korisnika za dodjelu bespovratnih sredstava.
Prijavu na Javni poziv BTP-23 podnijelo je 1.579 poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, a zatražena sredstva su oko 24 miliona evra, što je značajno više u odnosu na raspoloživa sredstva za podršku poljoprivrednicima prema trenutno važećem grantovskom ugovoru između Fondacije i CED-a.

Na raspolaganju smo za sve dodatne informacije na info@forsrpska.org ili 051/264-820.