Skip to main content
Domaćinstvo Gavre Bradaševića iz Modriče
04.12.2023.
Počela terenska kontrola realizovanih nabavki za BTP-22

Fondacija „Progressus“ počela je s terenskom kontrolom realizovanih nabavki u okviru prvog kruga Progama podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Republici Srpskoj i Brčko distriktu BTP-22. Predstavnici Fondacije danas su obišli pojedina poljoprivredna gazdinstva u Prnjavoru, Modriči i Šamcu, a terenske kontrole biće intenzivno nastavljene u sljedećim sedmicama.

Fondacija poziva poljoprivrednike da budu dostupni za terensku kontrolu kako bi na ovaj način potvrdili realizaciju nabavke i poštovanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru prvog kruga Programa podrške BTP-22.

Domaćinstvo Dragana Dragojevića iz Hrvaćana
Domaćinstvo Dragana Dragojevića iz Hrvaćana 

Fondacija će u prvoj fazi terenskih kontrola posjetiti korisnike sredstava koji su dostavili ispravan Završni izvještaj o realizaciji nabavke, dok će u sljedećoj fazi biti kontrolisani i poljoprivrednici koji nisu do kraja ispunili obavezu dostavljanja ili ispravki i dopuna Završnog izvještaja na zahtjev Fondacije. Kršenje obaveze dostavljanja poptunog Završnog izvještaja znači ozbiljno kršenje Ugovora iz tačke 5.5 Ugovora s korisnicima i povlači pravo Fondacije za jednostrani raskid Ugovora i pravne posljedice vraćanja kompletnog iznosa Bespovratnih sredstava propisanog u tački 5.6 Ugovora.

Domaćinstvo Jovice Mitrovića iz Donje Crkvine
Domaćinstvo Jovice Mitrovića iz Donje Crkvine 

Svim poljoprivrednicima na dan kada Fondacija odobri Završni izvještaj počinje da traje trogodišnji period održavanja projekta. Fondacija prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava ima mogućnost da provede terensku kontrolu u bilo kojem trenutku realizacije nabavke i perioda održavanja.