Skip to main content
Traktor madjarska
19.04.2023.
OBAVJEŠTENJE O POTPISIVANJU UGOVORA/DETALJI

Svi korisnici Programa podrške kojim su okviru Javnog poziva BTP-22 odobrena Bespovratna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, alata i opreme u skladu s podnesenom i odobrenom Prijavom mogu potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u regionalnim kancelarijama Fondacije u Banjaluci (Meše Selimovića 18), Bijeljini (Jovana Dučića 9), Gradišci (Dragoje Lukića 11) i Derventi (Stevana Nemanje bb) od 20. aprila do 29. aprila 2023. godine u toku radnog vremena kancelarija (ponedjeljak-subota, od 8.00 do 16.00).
Na kraju ove informacije nalaze se dodatna, detaljna uputstva i primjeri potrebnih dokumenata. 

Ugovor može potpisati samo lice koje je upisano kao nosilac poljoprivrednog gazdinstva u RPG ili lice zakonski (rješenjem nadležnog suda) ovlašteno za zastupanje pravnog lica za koje su odobrena bespovratna sredstva. Ugovor može potpisati i drugo lice, ali samo umjesto nosioca poljoprivrednog gazdinstva kao fizičkog lica registrovanog u RPG, samo u slučaju nemogućnosti nosioca gazdinstva i to isključivo uz zakonski ovjerenu punomoć.

 

Molimo vas da sa sobom na potpisivanje Ugovora ponesete sljedeće dokumente, bez kojih nećete biti u mogućnosti da potpišete Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava:

 1. FIZIČKA LICA:
 1. Lična karta nosioca gazdinstva – NA UVID
 2. Predračun od dobavljača s valutom važenja od minimalno 60 dana od dana potpisivanja Ugovora (primjer u nastavku)
 3. Originalna bjanko mjenica u skladu s Ugovorom (primjer u nastavku)
 4. Mjenična izjava ovjerena u jedinici lokalne samouprave ili kod notara (pripremljena uz Ugovor)

 

 1. PRAVNA LICA:
 1. Lična karta lica ovlaštenog za zastupanje – NA UVID
 2. OP obrazac (ovjeren u jedinici lokalne samouprave ili kod notara)
 3. Pečat pravnog lica
 4. Predračun od dobavljača s valutom važenja od minimalno 60 dana od dana potpisivanja Ugovora (primjer u nastavku)
 5. Originalna bjanko mjenica u skladu s Ugovorom (primjer u nastavku)
 6. Mjenična izjava ovjerena u jedinici lokalne samouprave ili kod notara (pripremljena uz Ugovor)

 

Spisak lokacija za potpisivanje Ugovora za određene brojeve prijava je u nastavku. Ukoliko vam dodijeljena lokacija za potpisivanje Ugovora ne odgovara, Ugovor u propisanom roku možete potpisati u sjedištu Fondacije u Banjaluci, na adresi Meše Selimovića 18.

 

Ukoliko niste u mogućnosti da potpišete Ugovor u navedenom roku (do kraja radnog vremena 29. aprila 2023. godine), molimo vas da nam dostavite pismeno obavještenje, navodeći razlog za odlaganje potpisivanja Ugovora, te predloženi termin koji ne može biti kasniji od 12. maja 2023. godine.

 

Elektronska verzija Ugovora je dostupna u POS sistemu, možete je pregledati pristupom vašem nalogu u tabu UGOVOR i molimo vas da nas u roku od 48h od prijema elektronske pošte o potpisivanju Ugovora kontaktirate ukoliko u njemu postoji bilo kakva greška u vezi s vašim ličnim podacima ili podacima vašeg pravnog lica, kako bi greška bila ispravljena prije potpisivanja Ugovora. Ukoliko ne ostvarite pisani kontakt s Fondacijom sa zahtjevom za izmjenu podataka u navedenom roku, smatraće se da su svi podaci u Ugovoru ispravni i da je Ugovor spreman za potpisivanje. Opšti uslovi Ugovora dostupni su na forsrpska.org, čine Prilog br. 2 Ugovora i sastavni su dio Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, iako fizički nisu priključeni Ugovoru.

 

Pravo na Bespovratna sredstva ostvarujete potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, potpisivanjem Ugovora o kupoprodaji s Dobavljačem (primjer u nastavku), plaćanjem Sopstvenog učešća Dobavljaču i podnošenjem Zahtjeva za plaćanje kroz POS sistem sa svim obaveznim dokumentima koje je potrebno priložiti u POS sistem. Zahtjev za plaćanje možete podnijeti od trenutka kad potpisan Ugovor bude priložen u POS sistem do krajnjeg roka - 2. juna 2023. godine. Način plaćanja definisan je Ugovorom, a o detaljima se možete informisati u nastavku ili na info telefon Fondacije.

 

Ukoliko niste sigurni u kojoj terenskoj kancelariji je vaš Ugovor, ili želite da potpišete Ugovor u Banjaluci (a ne u jednoj od regionalnih kancelarija za koje vam je određeno mjesto potpisivanja), ili imate bilo koje drugo pitanje u vezi s traženim dokumentima, potpisivanjem Ugovora, načinu i rokovima plaćanja, molimo vas da nas kontaktirate na telefon 051/264-820 ili na mejl info@forsrpska.org.

Smjernice za plaćanje Sopstvenog učešća i eventualnih Neprihvatljivih troškova-2.pdf

Smjernice za popunjavanje mjenice - BTP-22 copy 1.pdf

PDF Ugovor o kupoprodaji s Dobavljačem - BTP-22.pdf

primjer predračuna.pdf

Lokacije za potpisivanje ugovora - BTP-22.pdf